Schaduw creëren in je tuin

Bij het woord schaduw, denken de meeste mensen aan parasols. Parasol wordt over het algemeen het meest gebruikt wanneer iemand schaduw wil creëren. Behalve het gebruik van parasol, zijn er volop andere mogelijkheden om schaduw in je tuin te creëren. Lees deze blog en ontdek hoe je de zon kunt ontwijken zonder parasols te hoeven gebruiken. 

Parasols met een verrijdbare parasolvoet

Parasol is ideaal wanneer het aankomt op schaduw creëren. Ga eens kijken naar parasols met een verrijdbare parasolvoet. Zo’n verrijdbare parasolvoet is enorm handig om door je tuin te verplaatsen en deze parasolvoet is verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen. Voor alle parasols is daarom een ideale verrijdbare parasolvoet te vinden. Door deze parasolvoet heb je overal schaduw in je tuin. 

Overkapping

Een mooie oplossing om te zorgen dat je altijd schaduw in je tuin hebt, is het plaatsen van een overkapping. Onder een overkapping heb je altijd schaduw en zit je droog. In tegenstelling tot parasols, is wind ook geen probleem bij een overkapping. Parasols moet je bij wind altijd inklappen, maar met wind kan je prima in de schaduw onder je overkapping zitten. 

Schaduwdoek

Er zit een behoorlijk kostenplaatje aan een overkapping. Zoek je een goedkopere oplossing? Kijk dan eens naar een schaduwdoek. Een schaduwdoek kan je in principe overal in je tuin ophangen om schaduw te creëren. Het voordeel van een schaduwdoek is dat deze in verschillende maten verkrijgbaar is en eenvoudig te bevestigen is met touwen. De warmte blijft in de avond langer onder het doek hangen, waardoor je heerlijk knus buiten kunt blijven zitten.

Bijzondere parasols

Wil jij graag eens iets anders dan anders? Je kan ook schaduw creëren met bijzondere parasols. Denk bijvoorbeeld aan een lange paal waarop je wielvormige hoepels vastmaakt. Laat daarna klimop er tegenaan groeien en voor je het weet heb je een hele bijzondere groene parasol waarbij je geen parasolvoet nodig hebt. Heb je toevallig nog een van je oude parasols liggen met een kapot doek? Geef deze dan een nieuw leven door hem neer te zetten en het doek eraf te halen. Gebruik het frame van de parasol bijvoorbeeld om een druivenrank te laten groeien. Je hebt hiervoor wel veel geduld nodig, maar uiteindelijk is dit een prachtige manier om schaduw te creëren. Wanneer je iets minder geduld hebt, kan je dit ook met klimop proberen natuurlijk. Parasols gemaakt van planten zorgen ook nog eens voor meer verkoeling. 

Zo zie je maar. Behalve parasols met parasolvoet zijn er ontzettend veel andere leuke ideeën om schaduw in jouw tuin te creëren.  

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart