Verzeker je auto tegen schade, die je toebrengt aan anderen

Een auto is tegenwoordig niet weg te denken uit het straatbeeld. Wanneer je een auto hebt, moet je je auto verzekeren met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering wordt ook wel WA- verzekering genoemd. Dit is een belangrijke verzekering, omdat je volgens de wet verplicht bent om je auto te verzekeren met minimaal een WA- verzekering. Maar wat wordt er eigenlijk gedekt met een WA- verzekering? Met een WA- verzekering ben je verzekerd, wanneer je met je auto schade toebrengt aan anderen of hun bezittingen. Schade aan je eigen auto wordt niet gedekt door deze verzekering.

Wat is er precies verzekerd met een WA- verzekering?

De WA- verzekering is de minst uitgebreide dekking, die je kunt afsluiten voor je auto. Met deze verzekering ben je slechts gedekt voor schade, die je aanbrengt aan anderen en hun bezittingen. Ook schade door je caravan of een aanhangwagen achter je wagen wordt gedekt door deze verzekering. WIl je je auto verzekeren tegen schade diefstal, vandalisme of schade aan je eigen auto? Dan kun je ervoor kiezen om een uitgebreidere dekking te kiezen. Je kunt naast de WA- verzekering, kiezen voor de uitgebreidere dekkingen: WA- casco + en allrisk.

Wat is er niet gedekt met een WA- verzekering?

Wanneer je een auto hebt, is het van belang dat je een verzekering afsluit voor je auto. Je bent namelijk volgens de wet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Echter ben je niet in alle gevallen gedekt bij schade met deze verzekering. Zo ben je niet verzekerd tegen schade door onder andere:

● Vandalisme
● Ruitschade
● Diefstal
● Inbraak
● Natuurrampen

Waarom een WA- verzekering online afsluiten?

Ben je in het bezit van een auto, scooter, motor of bromfiets? Dan is het van belang dat je een WA- verzekering afsluit. Dit kan gemakkelijk online. Gebruik gerust vergelijkingssites voor WA- verzekeringen of volledig Casco, zodat je een goed inzicht krijgt in je premie en voorwaarden. Op deze manier kun je een passende verzekering vinden tegen een aantrekkelijke premie. Vergelijk dus je verzekeringen gerust via onafhankelijke en professionele vergelijkingswebsites.

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart