Alles wat u moet weten over brandwerende en hittebestendige kit

Kit is in veel verschillende soorten te verkrijgen. De bekendste soorten zijn siliconenkit en acrylaatkit. Daarnaast zijn er ook nog andere soorten kit te koop, waaronder brandwerende en hittebestendige kit. Soms vraagt een klus om een ander soort kit dan een standaard acrylaatkit of kit op siliconenbasis. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van sterke temperatuurschommelingen, waar de kit natuurlijk wel tegen opgewassen moet zijn. U wilt uiteraard niet hebben dat de kitrand bij de eerste de beste temperatuurstijging of -daling barst en afbrokkelt. In deze blog willen we het dan ook graag hebben over brandwerende en hittebestendige kit. Want wat is nu eigenlijk het verschil? En waar wordt dergelijke kit zoal verkocht?

Wat is hittebestendige kit?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat brandwerende en hittebestendige kit één en hetzelfde zijn. Dit is echter niet waar. Hittebestendige en brandwerende kit zijn twee verschillende soorten kit, die allebei zo hun eigen toepassing kennen. Zo kan hittebestendige kit hoge temperaturen verdragen en is het goed opgewassen tegen sterke temperatuurschommelingen, maar is het niet brandwerend. Hittebestendige kitten worden dan ook met name gebruikt voor het afkitten van naden en voegen in ruimtes waar er sprake is van hevige schommelingen in temperatuur.

Wat is brandwerende kit? 

Zoals de naam al doet vermoeden, is brandwerende kit brandwerend. Het is tegen nog hogere temperaturen opgewassen dan hittebestendige kit. Bovendien gaat brandwerende kit de verspreiding van rook en vuur van de ene naar de andere ruimte, via kleine openingen als kabel- en buisdoorvoeringen en dilatatievoegen, tegen. Door dit soort kleine openingen af te kitten en branddicht te maken met een brandwerende kit, voorkomt u dus dat de brand zich verder kan uitbreiden en blijft de schade beperkter dan wanneer u een gewone kit zou gebruiken. Let op: hoe lang de kit deze bescherming biedt, is afhankelijk van het merk en type. Zo zal de ene brandwerende kit slechts korte tijd bescherming bieden tegen overslaand vuur, terwijl een andere kit wel vele uren bescherming biedt.

Waar kan ik brandwerende en hittebestendige kit kopen? 

Hittebestendige en brandwerende kit bestelt u eenvoudig en snel online via OttoSealPro.nl. U heeft hierbij de keuze uit een ruim assortiment. Ook wanneer u op zoek bent naar een goede kwaliteit acrylaatkit, siliconenkit of een ander soort speciale kit bent u hier aan het juiste adres. Neem snel een kijkje op de website en plaats uw bestelling!

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart