Vijf alternatieven van de auto

Wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is het logisch dat jij het gebruik van je auto wil verminderen. Auto’s stoten enorm veel CO2 uit, waardoor het milieu op grote schaal negatief wordt beïnvloed. Een goed begin begint bij jezelf, dus tijd om in actie te komen. Maar, hoe kom je nu naar je werk? In deze blog noemen we vijf alternatieven van de auto. Lees snel verder!

1. Openbaar vervoer

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar het openbaar vervoer in Nederland is dé manier om je auto thuis te laten. In Nederland rijden er vrijwel overal treinen of bussen, waardoor het geen probleem zal zijn om bij je werk te komen. Niet alleen zorg je er hiermee voor dat je jouw CO2-uitstoot vermindert, je geeft jezelf ’s ochtends ook de tijd om je werk alvast voor te bereiden. Klinkt goed, toch?

2. Fiets

Woon jij op een redelijke afstand van je werk, dan is de fiets een uitstekend alternatief van de auto. Misschien denk je dat omdat het toch een kleine afstand is, de auto weinig kwaad doet, maar dit is niet het geval. Door op de fiets te gaan zorg je voor een groene manier van transport, die ook nog eens gezond is voor jouw lichaam. Wil je extra veilig fietsen, dan sluit je een fietsverzekering af. Bij InShared vind je meerdere mogelijkheden, waardoor jij zeker weet dat je geen onnodige kosten maakt.

3. E-chopper

Hou jij er wel van om een unieke indruk te maken, dan is de e-chopper een geweldig alternatief voor jou. Deze elektrische scooter stoot een stuk minder uit, omdat deze op elektriciteit loopt. Sommige e-choppers hebben een accu van wel 60 kilometer, waardoor het geen probleem mag zijn om op je werk te komen. Doordat je scooter op elektriciteit loopt, kan je deze ook gerust op werk opladen!

4. Elektrische step

Omdat niet iedereen gebruik mag maken van een e-chopper is dit niet voor iedereen het perfecte vervoermiddel. Toch is het idee goed: benzine of diesel vervangen voor elektriciteit. Een vervoermiddel dat deze filosofie ook met zich meedraagt is de elektrische step. Deze wordt in Nederland steeds populairder, voornamelijk in combinatie met het openbaar vervoer. Met deze step ben je namelijk enorm mobiel en zie je er ook nog eens stijlvol uit. Net als de e-chopper is deze ook eenvoudig op te laden, waardoor van A naar B geraken geen probleem meer is.

5. Ligfiets

We sluiten af met een vervoermiddel wat je niet elke dag ziet, maar wat wel enorm veel voordelen met zich meebrengt: de ligfiets. Veel ligfietsen worden ontworpen met het idee van aerodynamica in het achterhoofd, waardoor je zeker weet dat de wind geen enkel probleem voor jou is. Zo cross jij over de fietspaden zonder probleem, terwijl je ligt i.p.v. zit! Net als de normale fiets is dit enorm gezond voor je lichaam, maar ook nog eens een uitstekende vervanger van de auto.

Waar kies jij voor?

Enthousiast over de e-chopper, of ga jij toch voor de fiets?

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart