3 tips bij het kiezen van de juiste kit voor jouw project

Het uitkiezen van de juiste kit kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. De verschillende soorten kits hebben een grote verscheidenheid aan toepassingen. Zo worden de kits gebruikt om verschillende soorten materialen aan elkaar te lijmen of bijvoorbeeld om voegen, naden en scheuren af te dichten. Er zijn verschillende soorten kits die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde situaties, materialen en toepassingen. In dit blogartikel lees je de 3 beste tips om de juiste kit te kiezen voor jouw project zodat je je nooit meer druk hoeft te maken over of je wel de juiste kit in huis hebt gehaald. Lees snel verder als jij wilt weten welke 3 tips je in gedachte moet houden!

Tip 1: Kies een kit die aansluit bij de ruimte waarin je gaat kitten
Voordat je aan de slag gaat met een random gekochte kit is het wellicht verstandig om eens stil te staan in welke ruimte je de kit eigenlijk wilt gebruiken. Ga je de tegels in de badkamer kitten of wil je een scheur in je keukenplafond dichtmaken? Voor beide ruimtes is een andere kit namelijk beter geschikt. Voor alle sanitaire ruimtes raden we een sanitairkit aan die speciaal is ontworpen om goed tegen vocht te kunnen. Zo is deze kit bijvoorbeeld schimmelbestendig en elastisch waardoor het meebeweegt en niet afbrokkelt. Voor het vastkitten van een kachel is het weer nodig om een vuurvaste of hittebestendige kit te gebruiken. Denk dus goed na over de omstandigheden die zich in de ruimte voordoen.

Tip 2: Bedenk of je wilt lijmen of voegen
Iedere kit heeft zijn eigen krachten, zo is de ene kit beter geschikt voor het vastlijmen, terwijl een andere kit juist optimaal is voor het voegen. Voordat je aan de slag gaat met je project is het goed om stil te staan bij de functie van de kit. Als je echt goed wilt plakken is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor montagekit. In feite is dit niets anders dan montagelijm in een kitkoker. Het is eenvoudiger om deze lijm te gebruiken dan andere lijmen omdat de lijm met een standaard kitpistool kan worden aangebracht. Een kit zorgt ervoor dat je altijd precies en netjes kunt lijmen en is vaak heel handig om iets op moeilijk bereikbare plaatsen te bevestigen.

Tip 3: Bedenk of je de kit wilt kunnen overschilderen of niet
Voor het afdichten van voegen wordt vaak acrylaatkit gebruikt. De kit wordt meestal gebruikt voor voegen en scheuren waar minder beweging in zit, omdat het minder elastisch en waterbestendig is. Het is perfect geschikt voor bijvoorbeeld naden en/of openingen in lambriseringen, vensterbanken, deurkozijnen en raamkozijnen. Omdat acrylkit eenvoudig over te schilderen is, is het vrij bekend. De term “schilderskit” wordt vaak gebruikt om deze kit aan te duiden. Acrylaatkit kopen is slim als je van plan bent om in de toekomst over de kit heen te schilderen. Met andere kits kun je er misschien niet overheen schilderen, waardoor de kit altijd zichtbaar blijft.

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart