Zo stel je de perfecte keepersuitrusting samen

Als keeper wil je je de hele wedstrijd kunnen focussen, ook wanneer het spel aan de andere kant afspeelt. Wanneer je kleding niet lekker zit, jeukt, omhoog kruipt of niet helemaal goed past, kan dit voor afleiding zorgen. De seconde waarin je afgeleid raakt kan veel gebeuren en het is belangrijk dat je te allen tijde voorbereid bent op een aanval van de tegenstander. We leggen je daarom uit hoe je de perfecte uitrusting vindt als keeper, zodat je je optimaal kunt focussen op de wedstrijd.

Anders dan de rest van het team

Een keeper heeft een hele andere taak dan de rest van het team. Hierdoor is de keuze van de uitrusting ook anders. Bovendien heb je als keeper natuurlijk keepershandschoenen aan om het doel met je handen te verdedigen. Daarnaast duik je achter ballen aan en val je op de grond. Hier zul je ook je keuze voor kledingstukken laten bepalen.

Keepersshirt

Een keeper draagt meestal een shirt met lange mouwen. In sommige keepersshirts zul je zelfs een beschermlaag bij de ellebogen zien. Dat komt omdat een keeper de hele wedstrijd achter de bal aan moet duiken en op bijvoorbeeld kunstgras kun je hier nare schaafwonden aan overhouden. Het is dus sowieso fijn om een shirt met lange mouwen te kiezen als keeper. Voor sommige keepers gaat ook de voorkeur uit naar een broek met lange pijpen. Hiermee bescherm je ook je knieën. Kies daarnaast een shirt dat lekker zit en netjes op zijn plek blijft zitten. Zo zul je niet afgeleid raken door je shirt.

Keepershandschoenen

De keuze van keepershandschoenen kan behoorlijk lastig zijn. Het schuim van de handschoenen is fragiel en voor het beste balgevoel zul je liever voor dun schuim gaan. Echter, zullen keeperhandschoenen met een dunne schuimlaag tijdens een training vrij snel verslijten. Het is daarom aan te raden om speciale keeperhandschoenen te kopen voor wedstrijden. Tijdens de training kies je dan voor dik schuim zodat je ze intensief kunt gebruiken. Tijdens de wedstrijd draag je dan een paar met een dunnere schuimlaag zodat je de beste performance kunt leveren.

Goede schoenen en scheenbescherming

Goede voetbalschoenen zijn ook essentieel voor een keeper. Een keeper voetbalt tegenwoordig ook mee en je wil natuurlijk perfecte grip hebben op het gras wanneer je je wedstrijd beslissende duik inzet!

Daarnaast is het natuurlijk ook voor jou als keeper van belang dat je scheenbeschermers goede bescherming bieden en lekker zitten. Zo kun je vol vertrouwen je volledig inzetten op je reddingsactie.

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart