10 dingen die u moet weten over Moldaviet

Feiten en functies die u misschien niet weet over Moldaviet

Als je op zoek bent naar een nieuw soort helende kristal in je leven, dan zou je moeten overwegen om Moldaviet te kopen.

Dit is een type natuurlijk voorkomend glas dat een vergelijkbare kleur heeft als Jade en sommige groen getinte Opals. Moldaviet heeft echter enkele unieke eigenschappen die geen enkele andere edelsteen op aarde heeft. Deze unieke eigenschappen maken het een zeer krachtig kristal, maar ook een erg duur kristal.

1. Moldaviet werd ontdekt in 1786

Hoewel veel van de populaire hulpbronnen en mineralen van de wereld al duizenden jaren door mensen worden gewonnen en gebruikt, werd Moldaviet pas in 1786 door wetenschappers ontdekt.

Sinds de ontdekking zijn mensen gefascineerd door de eigenschappen en de kleur van Moldaviet, vooral vanwege de connectie met het buitenaardse.

2. Moldaviet is te vinden in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië

Hoewel sommige edelstenen en mineralen over de hele wereld te vinden zijn, is Moldaviet slechts in een paar gebieden in Europa te vinden.

Om redenen die we later zullen uitleggen, werd Moldaviet op slechts enkele locaties op aarde gevormd. Al deze locaties liggen zeer dicht bij elkaar. Ze zijn te vinden in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

3. Moldaviet kan als helende steen worden gebruikt

Moldaviet wordt al lang gebruikt als een geneesmiddel.

Er wordt aangenomen dat Moldaviet kan worden gebruikt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en dat dit het lichaam zal aanmoedigen om zichzelf te genezen.

Velen geloven dat de transformerende kracht van de Moldavitische steen voortkomt uit zijn verbinding met de ruimte.

4. Moldaviet werkt goed met andere edelstenen

Sommige kristallen mengen zich niet goed met andere – Moldaviet is daar niet een van.

Quarts – zowel Clear als Rose – kan worden gebruikt om de krachten van Moldaviet te focussen, te verheffen en te versterken.

Er is ook gezegd dat Jade en Moldaviet een geweldig paar vormen dankzij hun vergelijkbare kleuren. Ze kunnen samen worden gebruikt om het lichaam te zuiveren.

Je kunt leren meer over Moldaviet door het te combineren met andere edelstenen.

5. Moldaviet is erg duur

Net als veel andere kristallen en edelstenen komt Moldaviet met een flink prijskaartje. Maar waarom is Moldaviet duurder dan de meeste?

Nou, het is dankzij zijn zeldzaamheid en hoe moeilijk het is om te mijnen.

Zoals we eerder vermeldden, zijn er slechts twee kraters waarin Moldaviet te vinden is. Er is maar een beperkte hoeveelheid van. Het is ook moeilijk te bereiken en groeit op een manier die het moeilijk maakt om het van de grond te verwijderen.

6. Van Moldaviet wordt gezegd dat het balans brengt

We hebben eerder vermeld dat Moldaviet wordt beschouwd als een transformerende steen vanwege zijn buitenaardse oorsprong.

Velen geloven dat deze steen kan worden gebruikt om balans in iemands leven te brengen. Het doet dit door gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, slechte energie uit chakra’s te verwijderen en pech af te weren.

7. Van Moldaviet wordt ook gezegd dat het is uitgelijnd met het hart- en derde oogchakra

Moldaviet is een steen van transformatie en verwijdering, dus het is logisch dat het zo vaak wordt geassocieerd met de twee chakra’s die vaak verstopt raken – het hartchakra en het derde oogchakra.

Er wordt ook aangenomen dat Moldaviet spirituele bescherming biedt en kan helpen om negatieve energie weg te houden van het hart en het derde oog chakra. Een helder en goed uitgebalanceerd hartchakra kan je een gelukkiger mens maken.

8. Moldaviet werd gemaakt nadat een meteoriet de aarde had geraakt

We hebben eerder vermeld dat Moldaviet alleen in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië te vinden is – nou ja, dit komt omdat Moldaviet is ontstaan ​​​​toen twee meteorieten de aarde in die gebieden raakten.

De chemicaliën die op de meteoren werden gevonden, waren oververhit en toen de steen insloeg op de aarde, versmolten ze met op aarde gebaseerde chemicaliën om te vormen wat we nu kennen als Moldaviet.

9. De voordelen van Moldaviet zijn voelbaar met sieraden

Het proces om tot sieraden te worden gemaakt, kan sommige kristallen van hun kracht beroven. Maar dit is niet het geval bij Moldaviet.

Veel mensen kozen ervoor om kettingen met Moldaviet hangers te dragen omdat de sieraden fysiek tegen het hartchakra kunnen rusten en beschermen.

10. Moldaviet wordt vaak nagemaakt

Omdat Moldaviet zo zeldzaam en zo duur is, proberen veel mensen geld te verdienen door het te vervalsen.

Wanneer u Moldaviet koopt, moet u heel voorzichtig zijn. Het is het beste dat u het niet online koopt, maar als het moet, koop het dan alleen bij een gevestigde en gerespecteerde kristalverkoper.

creditSource link

Men-Facts.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart